Anak lebih berat badan

Hi mommies, ada sesiapa ada pengalaman anak lebih berat badan? Mcm mana nak turunkan berat sikit ye? Anak sy 1y 6m berat 14kg. #pleasehelp

1 Trả lời

Wah.... Kna chck pemakanan dia. Anak sy pula susahnya nak naik badan. Bila makan byk, dia berak byk. And terlaku aktif. Smp kucing sy x senang duduk. Belikan brg mainan yg buat dia suka kejar supaya dia aktif bergerak.

3y trước

Jeles pula sy dgr anak senang naik bdn😅. Mcm tu... Sy pun xde idea mcmana nk kurangkan melainkan cntrol mknan dia. Jumlah dn jenis yg dia mkn. Cmth maybe jgn bagi benda berkarbohidrat byk sgt. Since diorang pun akan dpt lemak dr susu