Ada yg dah masuk trimester kedua ke? 🥰

Hi mommies, ada ke kat sini yg dah masuk trimester kedua? Masih mual lagi atau dah surut? Dah bertenaga balik tak? And last question, dah dpt rasa baby gerak ke? Saya nak masuk 14w. Tak sabar nak rasa lega dari alahan 1st trimester 🥹

18 Các câu trả lời

saya 13w dah better, tapi mual tu everyday sbb still sensitive dgn bau, cuma dah boleh masak n bertenaga.. muntah tu pun kekdang.. kkdg dtg mabuk2 dia.. cuma dah kuat sikitlah.. dulu 1st teimister sampai kt rumah pun pakai mask takleh masak takleh bau peti ais n every day muntah sampai dehydrated, makan apa pun muntah,n xleh duduk rumah sendiri,migrain every day.

2y trước

Ya Allah sama kita sis. Lipat baju pun pakai mask sbb tak boleh bau baju baru basuh wangi sangat 🥹 tak boleh duduk rumah sendiri, asyik muntah & migraine huhu

sy mabuk perjalanan lgi jdi kalau keluar dgn husbnd, sy lah yg drive..bau tumisan memang x boleh lgi, bau masih sensitif tp x mcm awal2 dlu..lepas mkn je rasa letih..air liur bnyak sgt, kalau telan boleh buat muntah.. nk tidur bdn sakit2 x selesa padahal bru 13minngu.. layan kan jela harap cpt2 elok lepas masuk trimester kedua ni

Alhamdulillah takde muntah². Sesekali saja. Tapi since dapat tahu pregnant, rasa xsedap mulut. Rasa macam berkahak sentiasa. Tengah solat, tengah baca surah pon kadang boleh gag nak termuntah sebab mulut rasa xsedap sangat². Huhu

saya dah 15w.. mual tuh kdg ada.. bila berada d rumah.. mual sakit kepala sentiasa ada.. tp pelik bila keluar brjln.. sihat pula 🤣🤣...agak ny baby suka jln2..tidak suka dduk d rumah.. lebih2 lgik sendiri jak d ruma 🤭🤭

Kurang dh, cuma akan muntah and pening bila lps makan ubat zincofer je😂 tp baru2 ni genap masuk 14w turun darah, Alhamdulillah p hosp dr check semua baby okay and bagi ubat duphaston. Harap hari2 yg akan dtg ni okay laa.

15w baru dapat pergi kerja macam biasa. Badan pn tak cepat penat & selera makan dh normal. Sy takde alahan muntah2, cuma cepat penat & nk baring je selalu masa 1st trimester. Skrg baru 16w. Stay strong mommy semua 💞

dh 17 weeks. masih muntah2 dan mual..cuma dh kurang bukan setiap hari..energy okay skitt. takde le melepet jee mcm selalu..tak pasti gerakkan baby mcm mna. kadang mcm rasa tapi sebb badan berisi, risau lemak je😆

Baru masuk 2nd Trimester Alhamdulillah. Tpi mual masih ada 🥹 risau minggu ni kena minum air gula. Baby belum rasa gerak lagi mommy. Semoga kelahiran anak² kita dipermudahkan 💞

Saya 14w juga.. still alah lagi.. pening kepala dgn muntah tu wajib. Hrp jugak cpt hilang… masa anak 1st sampai 5 bulan. Mintak2 yg ni x selama itu. Bertabah ya mommy huhu

2y trước

Stay strong mummy 🥹💪🏼

Sy 15w… mual2 tu masih ada.. alahan dah makin kurang, tp kdg2 time dia nak muntah tu dia muntah jugakk 🥹 selera makan belum kembali sepenuhnyaa..

2y trước

Stay strong mummy 🥹💪🏼