Air kelapa

Hi Mommies. 1st trimester boleh ke minum air kelapa? Harini bru masuk 10weeks pregnant

6 Các câu trả lời

boleh tak ada masalah 😉 tapi saya haritu minum air kelapa campur gula merah, esoknya badan berangin teruk, cirit birit, tak larat nak buat apa2. lepas tu insaf tak minum dah air kelapa 😅 tak sure sebab minum air kelapa sampai 3 cawan ke atau sebab cawan last tu campur gula merah. sebelum tu minum elok je.

Kalau takda allergic boleh je minum. Tapi kalau nk kepastian try minum sikit dulu. Air tebu pun boleh cuma ramai yg tak berani. Kurangkan manis ya mum, sebab kalau sangkut gdm susah pulak! Haha

Hi, tukang urut cakap awal awal pregnancy tak boleh minum lagi air kelapa, nanti dh 7bulan ke atas baru boleh. Tapi rasanya ikut atas badan jugak, setengah org minum pun oke je

atas badan masing² sis. boleh try minum sikit² dulu. kalau takde rasa sakit ke apa boleh teruskan minum mcm biasa.

sepanjang pregnancy minum pun blh

Bila bila boleh minum😊