Kos rawatan bayi premature

HEllo momiess.. berapa caj rawatan untuk bayi premature? Anak sye dah sebulan lebih dekat hospital.. risau bayaran mencecah ribu..

2 Các câu trả lời

kalau ank admit hsptl kerajaan tak sampai ribu2 tp depends pd kondisi baby ketika itu..jika private yes mmg mahal... kira perday tu brp kali doc ward visit apa yg di guna pakai ketika rawatan berlangsung spnjng anak admitted...mcm sy ank dlu lahir premature 34 week stay nicu 17 hari... hrga dlm ratus je..tp xdela smpai ribu... dlm dkt 300 tak slh trmsuk sy admit duit kami kena byr..pape try tnye bhagian discharge department@ tmpt collect bil hsptl berapa calculation rate jika anak admit 1 month or two month..sbb anak premature ni sush nk jangka..ada tu kejap je dia admit kalau tiada pape memudaratkan bby ketika berada di nicu dan progress makin hari mkin bgus doc tgk ada perubahan bby pun ok dia akan discharge awal...... jika tak mmpu nnti try tnye blh tak apply hsptl charity ... mg dpmudahkan segalanya..aamiin

saya ada terbaca dlm post yg lain. ada ibu2 yg maklum limit max caj kalau hospital rm500 even bill tu amount dia besar. tapi saya tak pasti kesahihan ya sbb tak ada pengalaman. sy maklum apa yg saya terbaca shj ya. maaf kalau tersilap info 🙏