Sakit kelangkang

Hi momies² nak tanya . Sy preggy 28w , normal ke sakit di kelangkang . Nak bejalan rasa sakit . Nak angkat kaki dan bangun dari katil pun rasa sakit sangat . Macam mana nak kurangkan rasa sakit ni ye ? #firstmom

9 Các câu trả lời

Normal sis sbb tulang dkt bahagian situ merenggang bila baby makin membesar. Jalan kena slow2 jgn bukak langkah besar sgt, angkat kaki dua2 belah utk kurangkan sakit, bangun katil pun guna dua2 belah kaki slow2. Kalau tak tahan sakit sgt boleh try beli maternity support belt.

try urut sis..klu bidan kg.dia tau bhgian mna yg blh urut klu kita pregy ni...dia xla suka2 urut...sy dr awal ngdung smpai skg 27w sakit..last2 g urut..kurg sakit..klu dduk bersila nk bgn mmg sakit amaatt...

Samalah sis saya nak masuk 29w adoii makin sakit celah kelengkang ni lagi2 lepas bangun tido pagi... Kdg sy buat senaman yg cow cat n senaman loosekan pinggul tu utk kurangkan sakit dia

8mo trước

Menjadi sis dptla kurangkan sakit tu sikit huu

sam sis saya sakit jugak..kkdng smpai menitik air mata punya struggle nk bngun dri tmpt tido..tk pun husb tolong angkatkan kaki slow ii sbb x daya kkdng rsa nk angkt kaki sebelah pun

Sama lah ng sy.. Sakit celah kelengkang seen awal mengandung lagi.. Tanya Dr ng nures pon xde apa.. Tiap malam kalu sakit sangat mintak Husband urutkan je lah..

normal sis ...sy pun macam tu ,sakit dia tu bikin trauma pun ada ,sebab masa pregnant ank syurga belum ni sakit begitu asbab air ketuban trlalu bnyk

sy pon rajin juga sakit kelengkang..bangun tido pon sakit..terpikir jugak mcm mne bile sakit..xde la bjalan pon..tido je😆

Sama jgk 30 mggu brasa skit celah klgkang rsa berat kot area cikbunga .. ank slung xjd cmni ,btul org ckp stiap ank xsama ,

normal. slow2 bgerak. ni kira moment semasa pregnant. nanti rindu pula