Cara makan pil perancang

Hi momies ! Sy 1st time nk makan pil perancang, ok ke kalau saya makan hari ke 7 period? Dh kering da masa tu... Masa beli, farmasi tu kata 7 hari lepas period, tp bila sy research, bnyk yg sy dapat makan masa 1sr day period... Hari ni hari ke 6 sy makan pil perancang jenis oralcon, kalau bersama perlu double protection lg tak? Kalau terlepas mcm mana ye momies

1 Trả lời

selalunya time period tuh hari stop ubat kan, tapi taktau la . sbb saya start makan oralcon time tuh tak period lagi, so saya makan ja , n then hari 3 rehat time tuh akan period n mmg statik ja. n bab double protection kalau mmg jaga mmg pakai la, tapi mcm saya tak . lagipun mmg jarang sgt. 😅 .