14/6 hbis pnatang

Hi momies semua ada tak sni berpantang tpi mcm tk berpantang...apa pendapat korang sya tgh dlm pantang tpi dri start Hari ke 5 smpai hri ni semua bnda sy makan(telur,sayuran,Maggie,burger,MCD,lambchop dll) and minum..nak tnya la ada tak sni yg mcm sy and apa kesan d masa akn dtg????..btw sya dah 3 Kali anak husband makan dkt restoran and jln2 utk settled kn kalau ada urusan yg nak dbuat...mnta pendapat dkt mommy2 semua yg sdh lalui berpantang mcm sy and apa effects nya..#jgnkecamye

1 Trả lời

Untuk jaga kesihatan sampai ke hari TUA, amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat seumur hidup. Processed/junk food dan seangkatan dengannya memang tak sihat kalau diambil scr TAK TERKAWAL. Utk usia apa pun mmg tak elok. Kalau masa pantang jaga bagai nak rak, tapi lepas habis pantang dah bedal semua segala benda. Tak ke sama je masa pantang ataupun tidak?? Fahaman saya pantang lepas bersalin, ialah RECOVERY. Fasa pemulihan. You can eat what you want, asalkan ianya bersesuaian. Nak keluar? Boleh takde masalah. You know your body better. Apa pun boleh buat, ikut kemampuan kita, jangan sampai memudaratkan diri. Kesan yg akan datang masa hari tua nanti, bukan lah datang dari masa yg kita pantang ni. Bukan sebab tak jaga pantang. Cuba tengok balik lifestyle macam mana. Cth terdekat pun mesti ada.

1y trước

tq sistor . I agreed!