Sakit belakang bhgian antara tulang belakang dn punggung.

Hi momies, saya 1st mom, kndungan saya dh masuk 5 bln. Skrg saya asyik sakit belakang. Adkh ia normal? Atau masih trlalu awal nk sakit pinggang? 😅 perut saya kecik je, org tk perasan pn klu sy prgnant 😂. Sakit dia semua keadaan kita tk selesa duduk baring brdiri jln… semua sakit mcm lenguh gtu. Atau tu slh satu dri cramp jugak? Kwn sya kata mngkin tulang pelvis saya nk trbuka. Sy pn xsure 😅 ada yg ckp baby makin besar sbb tu terasa sakit. Esok saya masuk 20w Terima kasih momies yg sudi berkongsi 🥰 #ingintahu #bantujawab #firstmom

3 Các câu trả lời

Hi, saya pun masa pregnant mcm tu jugak. Byk sakit kat tulang punggung. Normal je sebenarnya dan betul lah tu sbb baby makin besar. Kaki cepat lenguh tp masa pregnant, sakit pun masih aktif 😅. Bila baby keluar berat 2.6kg je 😅. Jangan risau okay mummy

Sy pn 5 bulan. Sy siap sakit kt tulang miss v tu. Ngilu2. Tp normal je sbb tulang pelvis makin melebar utk memudahkan baby keluar nti. Kena letak bantal kat pinggang masa tido / duduk baru selesa.

Sama mcm saya sis. Now 20 weeks. Dah start lenguh lenguh pinggang. Maybe sbb dah 5 bulan lebih. So baby makin membesar. Rasanya tu normal sbb kita tgh adapting.