Baby tak nak makan

hi momies . baby saya 10 bulan . dah 2 bulan reject semua makanan . baby allergik kepada makanan yg mengandungi gluten, telur, tenusu dan seafood . saya dah buntu nak bagi makan apa . dari tekstur lembut ke keras . dari sup ke goreng . semua dia reject . baby full breastfeed . saya harap ada yang sudi beri buah fikiran dan cadangan kenapa saya . satu lagi , boleh ke saya beri vitamin yang mengandungi lysine kepada baby 10 bulan ? #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Doktor saya pernah pesan, baby bawah setahun masih depends on susu formula or susu breastmilk. So takpe kalau dia reject makan. Memang sangat frustrating tu saya mengaku. Lagi lagi bila dah susah payah masak tapi dia tak nak pulak. Mummy jangan give up. Instead of bagi dia full meal (nasi dengan lauk katakan) cuba bagi dia snacks or finger food. Kekadang diorang okay je snacks. Baby pun pandai, kalau dia kenyang memang dia tak nak makan. Pastu mummy cuba check, kot kot dia nak tumbuh gigi. Sebab tu tak selesa nak makan. Vitamin kan bagi saya elak bagi dekat bayi bawah 2 tahun kot. Tapi better check dengan doktor dulu

kot dia nak tumbuh gigi