Sakit bahagian bawah

Momi² ad x mcm sy..msk 26w skit sgt kat bhgian bwh...jln pon skit..duduk bgn pon sakit..smpai hila ya br hilang

9 Các câu trả lời

Saya 29 week bila batuk, bersin akan terkencing bahagian bawah mmg sakit dah tnya doc mmg masa ni la keadaan kepala baby di bawah tu yg buat kita rasa nilu. Saya pun kalau sakit bawah mmg susah nak berjalan. Kaki baby bahagian atas kadang2 baby tendang atau rengangkan badan dia tu smpai terkena rusuk smpai maknya terkejut kadang2 geli 😂. Normal ne semua tu.. Kalau awak rasa sakit awak usap bawah tu klau saya usap je sebab kepala ank saya kt bawah nnti dia stop gerak

sakit bahagian bawah ?? maksud awak mcm sakit sengal area celah kangkang ke ?? klu sakit celah kangkang normal.. saya ada tanya dr kk sbb semakin baby besar bila dia gerak2 dalam tu kadang2 position dia kepala ke bawah buat ibu rasa mcm sengal2 celah kangkang,. sy 4bulan nak masuk 5bulan dah rasa sengal sakit celah kangkang smpai skrang on off rasa sbb baby pusing dalam nie kemain aktif 😁

2y trước

Btl apa yg puan ni ckp. sy skg dah nak masuk 27w, start sakit celah kangkang tu masa 24w..aduhaii sakitnya tu mcm nak bediri p kncing pn fkir dua kali, then bila dah bediri nak bejalan pn ngiluu je rasa setiap langkah mcm kena renjatan 😩😆 sy pn masa start rasa sakit hri tu terus tanya nurse dan dr, mereka kata mmg normal sbb baby dah besar dekat bawah tu. Sabar la ibu2, ini semua proses yg pasti akan kita rindu nt bila baby dah lahir.

Sengal2 celah kangkang n bwh perut. Sy klau jln kurang rse. Nk tdur tu x selesa sikit. Tukar posisi kne kepit bntal dulu. Bila bersila atau mencangkung kurang rse sengal. Normal sbb muscle kita releasekn hormon relaxin wktu pregnant ni.

2y trước

Hormone relaxin mmg reproductive hormones smpai bersalin. Muscle kita jd flexible n stretchy drpd biasa. Flexible gitu. Bnykkn stretching area pinggul.

Sy pun mcm tu sebab baru nak masuk 27weeks. Tpi benda tu dr kata normal sebab baby tengah berpusing lagi dlm perut. So bila position dia memacam kita xleh jangka dia kat dlm tu tengah buat apa 🥰

2y trước

tullah..kalo bby xde prob ok je..sy blh je thn skit..yelah...bkn smpai xleh jln..cuma sukar sikit..

Sy 25w tp bkn sakit dkt celah kangkang,dia sakit dkt tulang punggung tu😂 sebelah kanan je pulak tu. Kalau duduk lama nk bgun tu sakit betul

2y trước

pnh jgk mcm tu...mcm kena karen nk bgn

Sakit dekat private part ke? saya rasa mcm dekat private part tu bul* ditarik2 sakit dia. Risau jugak kadang2. Tapi kejap dtg kejap hilang

2y trước

tp ni mcm skit tulang²nya...nk bgn duduk rasa la..brjln pn ad rasa...nk kalih time tdo kiri knn pon rsa dia bercinto bertol

saya pun sakit bahagian bawah. tp bukan celah kangkang. saya sakit bawah perut. kenapa ya? saya 26weeks skrg.

2y trước

oh yeke. okay baik terima kasih ya..

Saya pum sama. smlm pergi kecemasan rupanya kene kencing kotor sis. better sis pergi cek kt spital.

2y trước

tp kencing elok je sis..xsakit ke ap..

kne bgtau nurse o doc tu. nt dorg check. biasa x de la sakit sgt..

2y trước

apa2 bgtau je nurse.. klu x membantu better g klinik swasta check..