Boleh pilih untuk czer ke anak ke-2?

Hi Mom diluar sana, nak tanya kita boleh pilih ke nak bersalin czer anak ke-2? Sbb anak pertama dah pernah czer#advice #SeriusTanya

2 Các câu trả lời

Biasanya doktor sdiri akn tgk n decide utk czer kali kedua.Kalau xde risiko lain,bleh je brnak normal.Cuba lah utk normal dulu.. Kakak sy cuba utk brnak normal ank kedua 40w,tp dia xpandai nk teran. So doktor terpaksa buat emergency czer and trik balik kpala bby yg dh turun kbwh sikit tu. Cubalah dlu ye . Ada rezki awk brnk normal nti. Biar dpt rasa dua2 hehe

boleh. ckp je dgn dktr pakar nti.

1t trước

usually bila kndungan sblm ni czer, mmg ada jumpa dktr pakar masa 3rd trimester utk pilih method bsalin. if review dktr pakar kata xde masalah, they will suggest vbac..but dorg akn tanya ibu juga. cumanya nk bgtau klu plih czer mmg xdpt nk bsalin on edd...meaning that kena serah diri by 38w. and for sure experience yg sgt beza.