normal ka ?

mmy , waktu preg keputihan keluar selalu tak ? #ingintahu

6 Các câu trả lời

Masalah keputihan tu pada sy normal. Cuma perbanyakkan minum air masak dgn kurangkan makan roti. Ada banyak lagi makanan yg boleh menjadi punca keputihan tuh, nanti google ye. Kalau rasa seram dgn keputihan tuh, better refer doc/ nurse utk dapatkan pendapat dorg. Kalau dorg kata okay normal, boleh lagi dikawal dari segi pemakanan. Kalau ada something dlm keputihan tuh, nty dorg suggest masukkan antibiotic dkt bawah tu.

ya sama je lagi lagi bila terlalu penat. masa first pregnant, keputihan mmg kerap pernah juga sampai berketul spt susu kental. pergi kk dan hosp buat swab Alhamdulillah tak sangkut gbs. tp pregnant skrg ni , disebabkan spotting dan ada keputihan, dr buat swab sangkut gbs. huhu cuma keputihan sy takde sampai berbau, gatal atau teruk. keluar macam biasa kadang takde keluo pon.

Before kawin saya mmng ada masalah keputihan. Sampai dah preg pon ada masalah yang sama. Pantiliner sentiasa tukar. Keputihan warna kuning atau hijau, tak berbau dan gatal pon kadang2 je. Pernah refer doc kk takut kencing kotor atau apa. Tapi setakat ni okey je. Refer nurse juga, die kata jaga kebersihan je dekat bawah tu

sy makin bertambah keputihan semasa mengandung. tp takde gatal takde bau. sy bagitau doktor masa checkup dan tunjuk gambar. doktor cakap normal tp diberi ubat jugak utk kawal. apa2 boleh amek gambar dan bagitau doktor. nanti doktor boleh buat keputusan.

saye pun ada keputihan warna putih, x berbau, dr kata ok je

mcm Saya sikit2 je

1y trước

keluar wrna putih mcm pekat tk ? tkgatai tkbau ?