Maaf, kalau soalan ni mengarut 😅 Org berpantang ni boleh ka mkn sayur jenis sejuk?

Minum air sejuk pun tak boleh ke? Tpi sy bedal je cuaca dah la panas gila. Stokin pun sy tak pakai sbb panas. Mak sy ckp kalau tak ikut nanti cpt sakit 😅😅 dah la sy ni #firsttimemom . Apakah sy buat ni salah?

2 Các câu trả lời

Org tua tua sis.. mmg gitu.. diorg pun mngikut pantang dulu dulu.. air dh masuk dalam badan akan jd suhu badan kita..kalau air sejuk tak berubah suhu, beku lah perut2.. Sy anak 1st czer, bedal teh ais&milo ais mamak lg.. Alhamdulillah takda apa.. skrg tgh pregnant anak kedua.. yg penting amalkan pemakanan yg sihat & seimbang tak kira lah sama ada dalam pantang @ slps pantang.. dan perlu jugak keluarkan peluh ..sis blh ke page dr imelda & baca baca.. Yg sakit tu sbbnya time 44 hari pantang jaga tp lps pantang tak jaga.. tp disalahkan pantang.. dont worry ya sis.. panas panas ni sapa lah tahan

saya anak first czer , mak suruh pantang tapi saya lebih refer dengar cakap doctor bedah saya , makan je apaa apaa as long benda tu tak menggatalkan atau bagi kesan dekat badan kita . kalau adaa effect , berhenti dulu makan makanan tu . belum habis pantang pun saya dah banyak krluar jalan untuk elakkan darah beku , hari hari ulang alik KK untuk check kuning macam tiadaa pantang 🤣 tapi tak salah pun kalau sis nak ikut pantang orang dulu dulu .