Week 10, boleh atau tidak untuk stop ambil ACID FOLIC?

Minggu ke 10, selalu rasa migrain y kuat, saya notice migrain disebabkan acid folic. Bila saya stop acid folic dua hari. Hilang rasa migrain. Ada tips / cara utk hilangkan migrain? Ataupun blh ke saya stop makan acid folic, ada apa2 effect dekat baby?

6 Các câu trả lời

klau dpt zincopper boleh je g kk jumpa doktor kata ubat x sesuai dgn bdn.. boleh try obimin... sma mcm sy, mkn zinkcopper tu sy muntah ii smpai x lalu nk mkn... last sy tukar obimin bru x muntah dh, dh boleh mkn cm biasa

Saya pun kuat migrain minggu ke 10. Tapi kes saya bukan sebab folic acid kot. Macam kalau lapar sgt , letih boleh jadi migrain

Saya pun macam awak. Migrain teruk bila makan acid folic. Dah cuba macam2 cara pun tetap migrain. 😵‍💫

folic acid function utk krg kn kecacatan dkt baby. boleh pg kk tukar ke ubt lain, obimin boleh.

ada je tak tahan makan ubat, tp kena jaga pemakanan yg banyak zat.. in syaa allah baby baik2 je

saya mkn obimin je.. sbb dlm tu dh ckup semua vit c, acid folic apa semua..