Payudara sakit dan keluar cairan putih

minggu 22, 23. bila tidur je mesti basah kat dada tu... lepastu payudara sakit nyeri yang sakit gila kekadang 😩 ada tak yang tahu penyelesaian ?

1 Trả lời

Itu susu awak😊 rasa sakit tu bengkak susu. Apa yang awak alami sekarang ni normal. Tips untuk kurangkan sakit: - Mandi dengan air suam atau massage dengan shower. Saya buat dua dua tu dulu. Dan pesanan yang paling penting jangan picit atau pam. Boleh trigger contraction and lead tu early term labor. Cuci dan lap macam biasa je.

1y trước

Nope, tiada istilah awal atau lambat 😊 Untuk pengetahuan awak, susu sudah mula dalam penghasilan sejak kandungan kita berusia 16weeks. Cuma tunggu ransangan daripada baby selepas bersalin sahaja 😊. Ada yang jenis macam awak keluar meleleh, ada yang macam kerak kerak pada nipple, dan ada yang tak keluar langsung. Situasi yang tak keluar langsung ni normal ya. Ini bukan petanda tiada susu tau. Sama-sama🌹