Position bersalin

Mind asking, what position yang memudahkan proses bersalin? Atau terpulang mengikut keselesaan ibu? #firstbaby

2 Các câu trả lời

hehe rasanya ada 1 position je untuk bersalin. tak pernah pulak dengar orang bersalin position lain 😅 ikut keselesaan ibu tu, yang macam mana awak imagine untuk bersalin? curious pulak😆

2y trước

posisi kaki lah tu dia tanya. ada kaki kat atas kena sediakan tempat letak kaki kan. ada kedudukan kaki sama ja atas tilam tu. tula dia tanya mana lebih memudahkan bersalin

baring menelentang, klau ssh sngt mngiring haaa gitu je lh