Check Bukaan

Memang check bukaan perlu masukkan jari 'seluk'? Ada tak cara lain yang lebih mudah dan tak sakit serta kurang kesan sampingan. Selepas seluk tu,memang rasa sakit sikit sampai ke pinggang? Keesokan hari, bleeding sikit. Sedangkan sebelum seluk, okey je. Apakah tips untuk elak sakit dan bleeding selepas check bukaan? Rasa serik dan malu. 🥺😭 #SeriusTanya

22 Các câu trả lời

kalau kita keraskan badan, mmg lagi rasa sakit. itu prosedur biasa nk cek bukaan jalan sis. sakit lagi kena induce belon & ubat ikut situ 😂🤣

Takde awk..tu je cara utk cek bukaan..tips sy, mase doc cek tu awk kene rekax, tarik nafas, lembutkan bdn.. Mmg mcm tu.. Ade yg tk sakit.

Itu saja cara kita nak bersalin.... Cervix ada dlm.... Check bukaan. Pasrah dan redho..... Nasib wanita.

tu je sis caranya sakit tu mmg nnt nk dkt² full bukaan dia dh lembut x sakit sgt masa tu sakit nak teran je

saya ms leaking ketuban 3kali kena seluk dkt dktr yg bbeza2.. serik rs nya mcm jadi bahan kajian pula 😫

utk elak sakit..jgn keraskan otot badan..bt relax je n jgn lawan.tarik nafas kot hidung n hembus kot mulut

tips dia,kalau sy..masa doc nk seluk tu tarik nafas dlm2..pastu hembus slow. kurg la ckit skt tu..hehe

sy trauma sbb kena seluk..ni dh nk second baby..rasa tak nak beranak sepital je🥹

Mmg mcm tu je sis..klu balik2 seluk check bukaan kdg bantu juga nk buat bukaan cpt

Jgn keras kn bdn ms doc seluk tu..bru kurg rse sakit.