anak start memberus gigi

Hi.... Mcmna ye nak ajar anak cara bkumur? Lps berus gg, dtelannya blk air tu...ermmm mummy is pening?

12 Các câu trả lời

Cba mommy buat2 kumur dpn dye..smbl dye gosok gg mommy pon gsok ..mommy kumur dye pon msty ikot. .cba la. .🤗. .ank sye mmg dri kcil da tmbh gg. .da stat ajar gosok gg. .stat sthun lbh dye mmg da pndai mngumur. .tp mommy tlg gosok kn dlu. . Nty llme dye pndai la. .skmg ank sye da 4thun lbh. .mmg buat sndri .heheh

Cuba bila berus gigi mama sediakan air mineral,jadi bila anak tertelan tak lah kita risau,tapi ajarlah buang air tu,jgn beri anak tau tu air masak..kang habis air kat toilet diminumnya,ingatkan air masak memanjang.😁sya just follow cara kakak sya berus gigi anak dia

haha kanak² mcm tu lah . sedap ubat gg tu😂 tp jgn sllu buat sbb Florida yg berlebihan (ditelan) akn mnyebabkn tompok² pd gigi akn dtg .mcm sy ada sikit . sbb mase kecik suke juga telan ubat gigi . fakta dr doc gg hehe

Tnjuk cara kumur depan ank...tp kalau baru nk ajar kumur guna air masak dlu sbb tkut dia tlan...sya dlu ank sya ajar kumur air msk dlu...huhu...

Anak saya pun tak pandai kumur, 🤣😂 selalu saya suruh dia bukak mulut kat sink and nanti saya masukkan air sambil dia buka mulut.

Saya berus gigi dan kumur depan anak. Saya pakai ubat gigi mukmin utk kanak2. Katanya selamat ditelan.

Try buat dgn anak... Sama2 berua gigi... Nnti dia akan ikut apa byg kita buat. 😄😄😄

kita kena buat dulu caranya mcm mana. suruh anak tiru. & sentiasa tunjuk sampai anak pandai :)

5y trước

Tq😚

mmg budk akn tlan.. kita tunjuk je mcm mne nk buang air lpas kumur.. t lme2 dia ikut