buntu..stress...

mcm ne nk turunkan gula tu... 28wks +gdm insulin... stress... menangis dlm diam sbb xnk husbnd risau...

buntu..stress...
25 Các câu trả lời

Last mkn mlm pkl brapa?, klu blh last mkn sblm 8mlm ,mlm mmg posa full...slalu sy pg ok, akn sgkut yg 2nd kol11..😅.. Klu blh last mkn mlm tu xmkn yg berat mcm nasi..bacaan pg InshaaAllah ok..

5y trước

Hmmm...tp tggi lak bacaan 1st tu...roti putih gula tggi gak...try mkn buah, jgn minum manis...kena cuba try test la...sbb bacaan gula waktu lain awk ok...

Minum jus tomato..blend tanpa gula.. Minum sehari sebelum bsp.. Itu yg sepupu sy amalkan utk reading bsp cantik pd waktu pagi.. Sy tak amalkan sbb setakat ni bsp sy terkawal..

2,3 Hari sebelum bsp,Cuba control mkn dh..byk mkn sayur,nasi kurang,minum air kosong byk..sllu saya buat mlm sblm bsp esoknya saya mkn ulam timun.. insyaallah bsp pg ok..

Krangkan mkn nsi, roti putih,air manis. Lebihkan sayur, buah²(epal hjau, pears, jmbu batu), srapan oat kosong. Mkn pun kena ikut masa yg dh dtetapkan oleh pakar pmakanan. 😊

5y trước

Pears x manis mcm pisang dear. More to jus sbb bnyk air kan & slmat utk dmkan. Doc x sarankan mkn pisang sbb gula tggi. So far, sya mkn 3 jnis buah ni, paras gula ok. ☺

Xtnggi sngt tu Insya Allah t leh trun kwl pemknan elakkn mkn buah2 yg mengndungi gula yg tnggi elak mkn roti putih bnykkn minum air putih cuba minum jus apel hijau xgula

klau asyik merah pg doc kene naikkn unit insulin yg mlm tu.. sme cm sy awl2 insulin cmni jgk.. asyik merah n doc naikkn sikit2 smpai skrg 14unit...bru pg oke bsp sy...

sis cucuk yg malam pnya bape dos?..sy utk sblum tdo kna 10x..pagi bgun kdang ok..kadang sangkut..pagi je yg sgkut..kul 6ptg xmkn dah..minum air suam je...

Sis makan 2 jam skali.. protion kecil... Makan ikot yg pakar pemakanan sarankan.. Yg manis2 jangan makan trutama sekali susu pekat... Sy gdm on diet

selalu masa mkn mlm, sy akan mkn last pkul 10. dan waktu mlm kalau boleh jgn ambil mknan yang ada gula.

Makanan yg paling byl gula.. Adelah nasi.. Sis kurang kan mkn nasi.. N lebih kan syuran2