Kuning baby

Mcm mana nk kurangkan kuning baby cepat sikit#bantujawab #firstmom

4 Các câu trả lời

depends darah ibu, klau o mmg lambat turun kuning .. antara tips boleh guna :- (1) kerapkan nyusu, seeloknya sejam sekali so baby akan kencing berak dgn kerap .. pembuangan najis tu boleh cpt turunkan kuning, lg byk kli berak, lagi baik .. (2) kejut kan baby utk nyusu, jgn baby tidur, Kita biar je, kena kejut, baby kuning mmg kuat tidur .. (3) jgn bg baby nmpk warna kuning atau pkai bnde yang ada warna kuning (contoh tuala mandi, baju, bantal, baju ibu) ape² je, jgn bg nmpk .. (4) pastikan pusat baby sentiasa bersih, cuci guna liquid yg dibekalkan hospital @ klinik yg utk tali pusat tu, klau tali pusat dah tanggal, cuci je pusat guna liquid tu harap membantu 🙏🙏

7mo trước

nurse tmpt sy yg bgtahu sis .. sy first mom, mmg percaya je semua do n don't utk bahy ni 😅 sorry klau tersalah 🙏

Anak Sy pun kena demam Kuning lama juga dekat 2 minggu..Sy pun try mcm2 x jadi.last last Sy bagi susu Kambing yg dlm Tin Nama (Karihome )Sy bg 2jam 2jam susu 2oz then I bagi susu Sy juga. Thank God .. Baby Sy suda Ok Dulu Kuning start 15..Last Turun 5 sekarang x Ade

Jangan ambik sebarang jamu sementara bby kuning, masa sy checkup bby kuning utk anak sy sebelum ni, doctor x bg consume mknn yg guna halia, lada hitam, yg panas. Kena jaga mkn jgk la.

Klau cara sye bagi minum sengkuang china sbb dh try mcm” x turun” jugak last” bagi minum sengkuang china