Anak active mase waktu malam, ada cara utk tukarkan lifestyle baby utk active pagi? Kite nak rehat🤧

Mcm mana nak jadikan anak active waktu pagi? Baby saya Day 12 of life dan sangat active mase malam, nangis, kencing, berak and nak attention semua mase waktu malam... Pagi tido pulak. Mommy2 ada cara2 boleh bantu x? Nak rehat n tido mase night time🥺 #1stimemom #firstbaby

5 Các câu trả lời

tak bole buat apa, nak taknak kena hadap juga sbb baby tak reti beza siang malam lagi. saya dulu pun mcm tuh, tepat kul 12am sampai ke subuh baru dia tidur, tapi alhamdulillah sebulan lepas tuh dia da slow2x okay. so tahan ja naa. kalau tak okay, minta tolong husband/family lain.

normal sis.baby mmg mcm tu. nnty baby akan tukar lagi timing siang mlm baby. lepas ckup sbulan lain pulak timing nya. bnyak kan bsabar ye bu. tu cabaran buat kita ibu .

12 hari awal lg.. klu da besar sikit bley kjut kn tyme siang.. ajak2 sembg.. bia bby bjaga lme sket..

Baby baru lg.. tgu 3-4 mgu nti okla. Skrg baby masih tak sesuaikan diri dgn dunia baru

boleh follow fb baby language.