Uri kat bawah type 4

Masuk 21w pg klinik nak scan gender pd awalnya..tapi tetiba doc detect uri kt bawah..uri tu mmg tutup habis laluan..doc ckp placenta previa type 4..mmg xde apa2 bleeding pon sblm ni tp tetaplah risau..lg 2minggu baru scan kt kk..harap² uri ni naiklah sedikit..takut doc suruh admit ward..anak sulung baru 3tahun..suami pulak tgh kursus,xkan nk harapkan atok nenek jaga cucu yg tgh melasak ni.. Sekadar luahan perasaan..

1 Trả lời

21mgg blm tahap previa. uri previa istilah utk khamilan 28mgg ke atss. 28mgg nanti repeat scan utk lihat semula posisi uri. jika rendah, repeat 34mgg. jika masih rendah perlu warded n ready utk kelahiran awal scr czer