Menyusu badan

Masihkan sy ada peluang untk menyusukan anak secara direct jika anak sy sudah masuk 3 bulan? Sebelum ni sy pump sbb dia pronolog jaundis...perlukan susu yg bnyk untk cpt kuning habis, selalu pump sampai lupa nak bg anak direct bf..now anak mcm konfius puting, bila bg puting badan dia mcm nak muntah..sy masih tak berputus asa..boleh bg tips & cara tak mcm mane nak buat, sbb sy first baby bnyk lg kena belajar..#firstbaby #1stimemom #mommybuntu

3 Các câu trả lời

sis boleh buat power pumping. cara boleh google. pengambilan makanan berkhasiat juga membantu.kerapkan skin to skin dgn baby. naikkan mood bg happy. insyallah akan membantu susu meningkat. Kerap/jaga waktu pump every 2@3 hours sis boleh try Innate Lactea, milkbooster campuran kurma merah, longan, barli. insyallah kalau serasi dpt menambahkan susu badan dan mnjadikan susu pekat. boleh whatsapp sy jika berminat 0109268238 - Myra

Boleh puan. Anak saya pun lama kena jaundice. Anak saya dari bayi even bg direct pun dia kurang prefer direct. Dari bayi sampai dah setahun lebih yang kerapnya malam anak nak bf. Siang jarang. Moga dipermudahkan kita dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun. Moga ada rezeki untuk anak. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Boleh puan..in sha allah..teruskan usaha..sentiasa doa & tawakkal.in sha allah..🥰