apa punca?

masih lagi dalam pantang. luka jahit dh elok. tapi masih lagi terasa pedih🥲

6 Các câu trả lời

saya dah 37 hari, luka belah luar dah tak sakit, tp belah dalam masih terasa lagi. risau kadang.

2y trước

nurse cakap normal je, belah dlm mmg ambik masa sikit sbb basah kan.. 2 bulan ke 3 bulan juga untuk betul² sembuh.

Mcm mne nak bg luka luaran tu cepat kering yer...sy dah 35 hari masih xok lg. ..

Saya pun ambil masa luka belah dalam nak elok.

2y trước

Saya tak ambil jamu immediately sb anak jaundice lama. Ada la makan tapi dah hujung so elok sendiri

belum sembuh sepenuhnya lagi lahtu belah dlm

2y trước

jaga luka dgn betul.. mkn protein & mknan yg tinggi vit c.. minum air kosong bnyk.. berjln kepit² dulu jgn kasar.. luka pastikan selalu kering ( siap mandi / kencing / berak jemur dpan kipas ) & bersih.. sapu ubat luka setiap kali lpas tukar pad.. rajin² tuka pad..

Rasa pedih mcm mana tu? Time duduk ke?

2y trước

time berdiri. contohnya sy dri tilam(tilam letak kat lantai camtu je)

Sy pun mcm tu, rsa x selesa

2y trước

lambat ke sembuh? xtahan juga rasani😩