Bleeding kli ke2

Hi mami² semua,,sy prgnant 8w semalam skli lg sy reffer hsptl di sebabkn bleeding sblm ni pn sama tapi kuantiti drh lg byk dri sebelum ni And sblm ni sy mmg ada dpt ubt utk kuatkn rahim smlm dpt lgi cntinue for 2week smlm dari ptg kemarin smpi ke pagi tdi sy boleh rsa drh asyk kluar Now sy mmg pkai pad nk monitor sama ada drh makin bkurang atau tdk Tp dkter ckp drh tue drh clour cklat + drh merah Sy risau sgt Sy risau lusa sy dah kena msuk kerja blk tp kesihatan sy masih mcm ni xmenentu Dlm dilema jgk nk masuk kerja or cntinue cuti rehat If nasihat dr sy kena byk rehat,jgn stress bgai la Ada yang pernah mcm ni ke? Hopefully sy n janin sy baik2 saja Doakn sy dan janin sy sentiasa kuat ya #firstmom #firstbaby

Bleeding kli ke2
9 Các câu trả lời

sy pernah jdi MCM sis,,,bleeding hampir 1bulan,,,terpaksa kerja,,cuti dah habis,,,skrg TGH tunggu kantung turun,,keguguran kandungan 10w...klu sygkn kandungan,,try minta cuti sis,,UTK baby dan sis sendiri,,,inshaALLAH smua akan baik2

1y trước

😔allahu tue yg sy tkut dan risau

Anak ke -3 sy penah mcm dl... darah hidup keluar banyak... cek masih ada.. risau semua ada.. lepas bg ubat kuat rahim alhamdulillah okay... tp nk berhenti darah dalam seminggu juga . kene baring je.. tak boleh lasak.. ambil je cuti..

saya pun baru turun darah, allhamdulillah baby okay. mmg kena banyak rehat. jangan naik turun tangga. angkat benda berat. kita terlalu kuat bekerja. semoga kita sama2 dipermudahkan urusan. amin

1y trước

Sy kerja mmg terllu byk bergerak dan mmg kena begerak tue sy risau, Aamin

Cuti je sis. Rehat. Cuti tanpa gaji kalau terpaksa, cuti je. Sayangkan diri and baby dlm kandungan ya. Moga baik2 saja utk awak. Take care

klau syg nak guna cuti, ambik je cuti tnpa gaji or mntk mc byk hari dr hosp. demi baby mmg byk kena korbankan. n utk diri awak jugak

1y trước

welcome 🥰

Mcm sy sy bedresttt sampai laa darah betol2 xde , kalau blh rehat sis bukan untuk bby sahaja tp untuk badan kita jugakk ,

1y trước

baik sis tq yaa

Semoga kuat ibu ! Sy doakan ibu dan baby kuat. Jangan banyak bergerak dan aktif yg keterlaluan ibu. ☺️

1y trước

Aamin terima kasih awk

Lebih baik minta cuti kalau sayang kan kandungan tu.. Sbb sis pun dah bleeding..

1y trước

betul sy dlm dilema pndgan yg sy dpt dri smua org smua sama rehat dan sbgainya terima kasih awk

InsyaAllah, semoga awak dan janin kuat. Sentiasa doa ya

1y trước

baik sis terima kasih yaa