Alahan muntah muntah

Hi mama mama semua! Nak tnya ada tk tips utk elakkan munth time gosok gigi or nak makan. Sya makan telan mmg telan tp lps makan mesti kluar balik semua yg dimakan tk smpt nk hadam pn hm sama juga klu gosok gigi masuk mulut je auto nk munth. Perut lapar tp bila makan dye kluar balik. Mkn ubat tahan munth pn tk jadi. Munth kluar skali dgn ubat tuh. Sya baru 7w3d #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Sy pn sama, gosok gigi mmg muntah dan keluar habis mknan.. Skrg sy pkai ubat gigi kodomo lion yg budak tu bila gosok gigi.. Yg colgate sikit + kodomo sikit.. Okay la jugak, tp ttp ada jugak mual2 nk muntah tu.. Trpksa bt mcm tu, kalau x muntah teruk.. Tips ni sy ambil kt kelab ibu mengandung kt fb

1y trước

Ohh fhm tq

tu maksudnya alahan teruk, first baby saya alahan smpai 6 bulan. memang makan muntah. gosok gigi muntah, mkan ubat2 muntah

1y trước

tu la memang lama. dokter pun kata tak semua badan mommy sama. so mommy kena kuat 💪💪💪 untuk baby kita. kira dlu kerap mc la 😅, pergi kerja pun lembik je.

itu normal utk 1st trimester. nanti slow2 dia hilang. be strong ye mummy

1y trước

InshaAllah tq 😭