Baby berjaga malam 😅

Hi mama.. ada tak bby korang yg mlm asik berjaga je.. bila letak atas tilam mulalah dia ngis.. nak berdodoi je 🥴 tu tak jd masalah sngt.. yg masalahnya suami sy tanak tlg lgsg dodoikan dia 😖 kita dalah penat siang uruskan rumah n anak2 lagi.. kdg tak sempat tdo siang, pastu malam nak kena berjaga lg.. sy kdg stress tngk suami sy.. sy ade ckp tlg la sy jge bby bila mlm.. tapi bila sampai malam dia buat pekak je telinga.. mcm dialah terpaling penat 😮‍💨 alasan dia tak pandai.. bila bby ngis dia kata nak susu.. mentang2 bby sy BF, asik la ckp bby nk susu.. ade ke suami korg mcm sy ? Tlg la bg kata2 semangat kt sy supaya sy tak stress 😭 tq mama 😘

3 Các câu trả lời

jgn buat anak lagi kate dgn laki tu. ehh sedap je anak dah berderet pon x reti nak jaga lagi. aku hempok pakai kuali tau lah. kne krg kn wktu tido siang bby tu. kena bykkn tummy time. bykkn main dgn dia. time ptg2 lps mndi tu bagi dia tummy time. beli kn playgym die. nanti die dh penat die akn tido lena sampai pagi. rumah tu xyh uruskan. suruh laki uruskan. dh x reti urus anak, suruh die urus rumah. anak biar awk uruskan. kalau die kate x reti jugak, suruh laki tu berenti jadi org. pegi jadi memerang. ehh sng betul hidup die. sume humban kt bini buat. xde function laki awk tu kalau mcm tu.

1y trước

cik fyda boleh try bukak lullaby song atau surah ar rahman. ank sye dri 2m mmg tido kena dodoi. lps tu nk ltk ada cara dia. sye kena baring sekali dgn bby, letak dia sambil peluk dkt ketiak dulu. dh letak jgn terus angkat tgn, tepuk2 dodoi2 dulu balik bagi lena balik. dlm 5minit. bru angkat tgn tu. lps tu himpitkan bantal kiri kanan. and lullaby song or surah ar rahman tu sye x ttp. biar je bukak.. sye pulak bila ank tdo sye duduk sblh die, atau tido skli. sye xkn tgl kn ank tdo sendiri lebih dri 20minit sbb anak sye jenis cpt tekejut. semua kje rumah sye akn buat masa ank bgun. atau masa die tdo mlm. setiap bby ade cara dia yg dorg suka. so as parents kite kena try and error. time ptg lps mndi tu boleh buat tummy time. bagi die penat. nti mlm die lena tido

sy pon sama mcm sis. lg2 anak nk berdodoi siang mlm. letih tuhan je tahu. suami xde pon offer nk tlg jaga.dye lah terpaling penat

sya tgh alami sist baby asik terjaga bila letak nk kena dodoi.... 🥺