Basuh baju

Hi mak2 semuaaa,, baju2 baby smua dh basuh ke? Bsuh tngan or washing machine? Comfiuss dh bakal mak ni. #1sttimemom #bantujawab

9 Các câu trả lời

basuh dlm mesin guna baby detergent n pilih mode gentle wash. kalau yg kecik2 n sikit, saya basuh tgn. tp kalau byk, ada certain baju yg kain agak soft skit saya asingkn dlm net.

sya pun firsttime mom.. cara saya, sya rendam dlm 10min dgn sabun baju baby and then cuci guna tangan je😅 lps tu spin guna mesin basuh🤭

Rendam sj, bilas & kringkan di mesin. Baby x sempat lg pergi join sekaki main kt taman lg. Jd x perlu nk pening sis😂

Biasa kalau baju baru rendam je dgn sabun baby. Bilas dgn air then terus spin dlam mesin

elok bsoh tgn je lg bknny nk bsoh lma kta genyeh2 10 mnit dgn sbun dh trus jmur

Kalau sikit bleh basuh tangan je. Banyak2 masuk mesin tp guna baby detergent

Baju new born better basuh tangan jaa… guna sabun baju baby tuu…

Guna washing machine tapi basuh asing sebab pakai baby detergent

mesin je haha

4mo trước

kita mak ank ramai, xdan nk belek satu2 bajunya..masuk mesin cuci, then masuk dryer..settle, trs susun dlm beg n lemari baby..🤣