Kiraan pergerakan baby

Hi, macam mna kita nk kira pergerakan baby ye? Sbb 28 week nt nurse akan suruh kira pergerakan baby dalam rahim kita. Sya xtau mcm mne nk kira. Sbb hamil anak pertama. Xtau lak kne kira pergerakan baby. Mmg sya ade rase baby gerak n tendang2. Sila tunjuk ajar yg mana tahu kira pergerakan baby.. terima kasih mommy's ❤️❤️❤️ #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #ingintahu

12 Các câu trả lời

start pukul 9am - 9pm.. klu xbusy tngk lar sejam 2 kali tendangan klu ada.. tapi pastikan jarak tendangan jauh.. contoh pukul 9 tendang.. tngk plk 9.30 ke atas tendang plk x.. ☺️☺️

macam mana pula kalau kerap kick..macam sya in time dia kick😅ni 3 hari lagi masuk 28w nurse suh tanda pergerakan baby..

2y trước

kick yg berterusan dlm 1 masa dikira 1 tick je sis. lepastu baby stop, then kick lg baru tick 1 lg. yg penting antara 1 tick tu perlu ada gap masa. ada org salah faham, dia kira 1kali perut rasa gerak dia tick 1, habis 10kick dlm sejam je 😅 lepas2 tu baby da xgerak, xperasan pulak.