Assalamualaikum Bayi Tidak Mahu susu badan selepas kami bagi campur susu formula dan susu badan

Macam mana untuk buat bayi susu badan semula ya #pleasehelp

7 Các câu trả lời

kena kerap offer. jgn bg masa dah late cue (menangis). elok nk try masa dia mamai/belum betul2 lapar. ibu kena kerap bonding skin to skin dgn baby. baby tak pakai baju & ibu pakai bra sahaja. apapun nk relactation mmg makan masa sbb baby dah terbiasa dgn botol, flow laju & baby tak perlu usaha utk susu tu keluar. tp tak mustahil, so kena byk sabar & konsisten. moga berjaya!

Kalau saya.. time saya salin terus bg susu kt lb .. sbb susu bngkak .. balik rumahh kuning 183 saya cmpur fm ngn bf .. kalau saya mula dia akan rasa pelik tolak susu fm .. saya ckp ni susu formula .. bruu dia minum .. slow2 .. bile part sya bg susu bdn saya kn bgthu ni susu mummy .. bruu diaaa isap tetek

1y trước

Mungkin bersklh time dalam perut brangkli kak .. walaupun dia msih kecil lom dgr melihat sngt un .. saya kdg3 borak2 cm seolah anak saya da sethun .. hahaha anak pertama kn .. heeee time kt lb un diaa pndai cari puting .. nurse un ckp pndaii dia thu cari puting .. bdn diaa keras , kplaa dia un keras walaupun bru 26 hari .. berat 2.6 kilo tp angkt kplaa bdn keras cm da 4 kilo

Kalau sy siang je dia minum botol, malam direct bf.. siang pun sy gilir2 fm dgn susu pam..kdg bby terbiasa dgn botol tu dia tolak ..

start semula myusu direct. mmg kena paksa sdkit sbb baby dh mula conguse susu bdan dan fm. jgn bg botol.nanti confuse nipple pula

awak ada cuba pump susu badan. dn bg baby minum melalui botol x?

kerap offer