Kontraksi

Macam mana sebenarnya rasa kontraksi tu ya ? #firstmom Saya takut tak dpat beza. Lepastu sekrg saya dh masuk 36 week baby sepatutnya masuk panggul dah ka ?

2 Các câu trả lời

rasa mcm skit sengugut... kekerapan skit tu dtg x maintain sakit spanjang masa... skit tu dtg dlm 15 minit, 10 minit, 5 minit tu tahap pling sakit 😅 rasa mcm kne renjatan elektrik bila dia dtg tu hahahaha mcm tu lh bayangan shja... skit kt pingang, bontot, ari ii

2y trước

boleh rekod kontraksi tu dtg dlm apps yg sedia ada... sakit tu dripda ari ii, bawa ke punggung dan pinggang... sakit tu mcm menarik seolah pinggang nk kne cabut 😅 klau tick kt app tu, dia akan bgithu sma ada kontraksi palsu atau kontraksi betul... klau btul dia bgi amaran utk trus g hospital

contraction tu perut rasa mengeras, macam senggugut tapi lebih lagi sakitnya.

2y trước

Braxton Hicks tu.