Berat tak bertambah langsung dari first trimester sampai 4 bulan

Macam mana nak tahu berat baby bertambah seiring usia dia ek? Sbb berat ibu sama je. Sebelum pregnant 51. Masa dpt tahu pregnant turun jadi 50.5 menten sampai 4 bulan pun sama je berat 50.5..Baru skali scan dkat kk. Mesin scan tu bleh detect ke berat baby berapa? #seriusnanya #pleasehelp

6 Các câu trả lời

sy mula2 thu pregnant n masa buka buku berat 60kg .. 2nd checkup berat trun 59kg n smpai skang still xnaik.. dh msuk 5 bln pregnant still xnaik.. kena marah dgn nurse jgak la.. nurse ckap dh la berat turun sekilo berat plak xnaik smpai skang.. nasib scan baby normal jer.. baby pom aktif sgt..

9mo trước

Alhamdulillah la mcm tu sis. Harap baby sy pn ok.. esok baru 2nd checkup

sama dgn saya.. checkup 1st buka buku pink bulan 8, berat 86kg, checkup kali kedua 86kg jgk, makan semua xde masalah, morning sickness xde lgsg dr awal pregnant, pegi scan baby smua ok. GDM pun xde sangkut.

Samalah saya, mula ii pregnant berat 60kg pastu check kali ke 2 naik 60.5kg lps tu pergi checkup lagi sekali still 60.5 kg smpai perut dah masuk trismester 2 still berat badan tak naik.

9mo trước

Ada naik sikit 500gram tu awk.. convincing la jgk sikit kot 😅. Mcm sy x naik2. Xtau yg mana berat baby jadinye

berat baby kena tengok ikut scan sis, saya pon sama berat naik 0.5 kg je even dah nak masuk 5 bulan. Tapi bila scan baby ok je beratnya, naik normal size semua pon ok.

sama mantain. dari dulu memang jenis mantain payah nak naik..risau jugak. nak makan mcm2 tapi ada gdm pulak kene kawal

Sy berat turun... Awl pregnant 67 skang 65..