Penat pregnant

Macam mana mommies lawan perasaan penat / mood swing pregnant ya? Ni 1st pregnancy sy tapi rasa penat sgt n bila baby kick terlampau kuat sy rasa sakit sampai jadi moody. Sy rasa tak ada bonding dengan baby dalam perut.

5 Các câu trả lời

Kbnyakan mommies preggy mesti mood swing, tp jgn ckp cmtuu. Hargai tiap moments sbb kita xtahu bby dlm perut berthan ke x sampai lahir. Ad org dah 37 week pun bby meninggal dlm perut. Ad org lahirkn bby xsampai 2 jam bby pergi, time tu xguna dah kita nk ckp menyesal . Dia kick kira bersyukur la sbb dia active n kita xrisau . Enjoy je everything about journey ni. Sllu la borak dgn dia ckp bby kick slow2 tauu.

bnykkn rehat think positive minta doa yng baik ii just enjoy every moment bby dlm perut sbb skjp je mse akn brllu nnti bby dh lhir pun sme skjp je akn bsr... lain ank lain ragam tau.. n every pregnancy is not gonna be the same.. sye doakn sis sllu kuat , semoga bby dn sis sllu dibwh lindngn allah.. semoga allah prmdhkn segala urusn sis spnjng mngndung smpai brslin nnti..

Hritu prnh jgk terdetik mcmtu, rasa mcm bebal pun ada. Pstu sy demam, baby jd kurang kick dan bergerak. Time tu kelam kabut sy p hosp check. Moral dia bersyukur la dia bergerak. Jgn nanti dia xbergerak kita yg sedih. Biarlah rasa sakit ke mual ka bila dia gerak, more better dri dia takdak terus dlm perut kita. Hargai

maaf ya saya share, kalau boleh segera seek medical attention dari nurse or doc yang jaga kita. ada kala kita tak sedar mungkin kita sebenarnya ada masalah kesihatan mental yang maybe baru nak jadi or dah ada. tambah waktu pregnant kita kena jaga nyawa tambahan ni. semoga dipermudahkan urusan.

3t trước

Setuju

entahlah. mungkin sbb sy dh lalui fasa kehilangan bby dlm kndungan...sy lebih appreciate dgn current situation.