Budak 4 tahun tak nak makan nasi

hi. macam mana mama diluar sana suruh anak makan ye ? kesian tengok anak tak makan langsung nasi. tersangat ssngat la picky eater. sehari tu hny mkn aiskrim kuih mnum air mcm tu ja. nasi mmg tk prnh nk sentuh. ad buat makaroni, makan la jgk beberapa suap. susu dia minum susu goodday ja selalu

2 Các câu trả lời

sama la sis ank sye pun picky eater padahal masa baby makan je smue 🥹. skang dia 2y+ cuma makan roti, biskut, pisang, cheese, spageti & nugget. smpai kdg xtahu nk masak apa dah dkt dia 😅. air mmg air masak je. sye xajar dia mnum manis. tp sesekali ada jgk offer dia air manis and dia reject.

Banyak sumber karbo boleh cuba. Tapi sebab dekat Malaysia kan mostly nasi ni diutamakan 😅 Anak saya ikut mood kadang makan nasi 2-3hari, pastu taknak dah. Anak puan ada apa apa masalah kesihatan ke? Cuba tanya dia nak makan apa.

9mo trước

kalau tny mmg tknk mkn , kena pksa ja. suka sgt mkn mengarut ngarut. klo beli ayam pun, mkn kerak sja. kesian sbb semua kata kurys keding. tk pndai jga mkn anak ke