Perbezaan darah

Macam mana kita nak mmbezakan darah selepas kena selop dan darah nak bersalin ? Sebab sy kena selop dan bukaan dh 3cm . doc bg balik dlu sbb sy x rasa sakit . Balik rumah ptg , mlm drah masih kluar mcm darah uri .. esokkan hri nya pn masih sama darah ketul mcm uri dan lendir byk + merah2 sikit .. Tapi masih belum rasa sakit

2 Các câu trả lời

sye dulu pon confuse darah kena seluk dgn darah tanda. sbb lps kena seluk esok nye keluar darah. tapi sbb nurse dh pesan, akan keluar darah dlm 2 3 hari. tpii sye lps seluk mmg xde darah. sye kena seluk pkul 9 mlm. esok nya pkul 11 malam baru ade darah. tapi sye ade rasa contraction. darah tanda dia mcm lendir + darah coklat + merah2 sikit.

1y trước

kalau ada rasa contraction boleh pegi hospital atau darah makin byk atau air ketuban pecah.

Sy lepas kene seluk, doc cakap normal kalau keluar darah. Sy keluar darah warna coklat + lendir mcm keputihan je dalam 2 hari. Hari ketiga tak keluar dah. Doc ckp kalau pecah air ketuban atau keluar darah fresh baru g jumpa doc.