Keputihan busuk

Maaf, tapi normal ke kalau keputihan waktu preg ni berbau hanyir atau lebih busuk dari yg biasa? Sebelum saya preg, keputihan tak berbau. Bila dh preg ni memang terbau sampai dalam masa satu hari saya kena tukar seluar dan panty 2-3 kali. Kalau cuci, saya tak cuci dgn sabun atau faminine wash sebab ada terbaca tak baik kalau cuci dengan benda lain selain air. Nak buat macam mna ni😥#pleasehelp

2 Các câu trả lời

Xnormal, boleh jd sbb infection. Keputihan yg normal - white/clear/a little yellowish tp xde bau, xgatal, x sakit. Klu sampai fishy smell ni boleh jd bacterial vaginosis. Minum air msk bnyk, mkn yogurt yg greek, probiotics, n refer doc

x normal g cek