Najis bayi

Maaf klu gmbr kurang sesuai.. kenapa ya najis anak sy warna ni?? Anak bru 4 bulan.. hntr taska , anak minun susu badan.. walaupun ada sparekan susu tepung , pengasuh tak guna... mmg full kt taska tu minum susu badan ja.. klu kt rumah mmg ada bgi sehari skali susu tepung tu pun bila anak dh mengamuk dia mmg x mau df... nk defrost susu lmbt , terpaksa bgi susu tepung.. Dlm minggu ni mmg xda bgi susu tepung.. blik dri taska mmg df ja.. ka normal warna ni.. slalu warna kuning..

Najis bayi
5 Các câu trả lời

Kalau camni biasanya anak minum foremilk (susu cair) lebih & kurang hindmilk (susu pekat)… sbb saya pun susu badan jgk & pam ke botol mmg saya perasan kalau breast saya dh penuh lpstu saya pam awal2 susu keluar tu susu cair, kalau pam lama sikit baru dpt susu pekat tu… kalau anak minum susu cair lebih banyak dari susu pekat najis dye jadi cmtu lh, hijau2 campur mustard sikit… tp saya fully susu badan… kalau ada campur susu formula saya tak pasti lah mungkin sbb susu formula jgk

2y trước

ooo.. mmg ada sblm ni susu cair.. x tau knp.. skrg bru nmpk ok susu... nnti leh pntau lgi. tq ya

anak sy demam , batuk seseme najis warna ni jugak . fully susu badan . Ada tanya doc tadi dia cakap kalau anak demam mmg najis warna ni sbb panas . yang tak normal kalau ada darah

2y trước

oooo ya ka.. ank mmg batuk n selsema skrg.. dmm xda...

kalu ikutkan la based by pengalaman anak sy sb kurang susu.. so makin kurang die minum, taiknya jadi hijau tp kalu cukup susu warna jadi kuning mustards cmtu.. tp xtau laa

nak tanya la tu warna seakan apa ya ? konpius lahh

2y trước

sy pun x tau .. ada bc ktnya sbb lbh iron. sy pun x pasti

warna ni tak normal dear.

2y trước

saya rasa normal.anak saya breastfeeding.skrg 4 bulan najis warna pun dh tukar mcm hijau skit..mcmtu..dulu newborn kuning.. doktor swasta kata..bile demam kuning..najis kuning dan kluar skali jaundis tu.. mmg 4 bulan anak saye pun warna seakan hijau lumut..susu mmg bgi Full breastfeeding.alhamdulillah smoga semua baik2 sahaja..aamin