Nak tanya soalan?

Maaf ingin bertanya, bagi pengalaman ibu-ibu kat sini, berapa kerap bersama dengan suami lepas tu tahu ibu-ibu pregnant? Maaf soalan sensitif sikit tapi serius nak tahu, kalau bersama sekali ada peluang tak untuk pregnant??

31 Các câu trả lời

dalam 2 - 3 kali seminggu..jgn hari2 nanti kualiti sperm berkurang..lg bagus kalau awak cek guna opk test..waktu subur terus on..macam saya berpandukan app je..2 3 hari sebelum waktu subur di app sy bersama..sehari n 2 hari lepas waktu subur bersama lg..selang hari..sebab sperm boleh hidup dlm rahim 3- 5 hari..tp paling penting jgn stress...jgn terlampau pikir bulan ni nak baby mesti kena positif line..stress pun buat susah lekat..hormon ganggu

Sy regular period, sbelum pregnant sy dan suami bersama tak tentu masa/hari, kalau tak penat or rasa nak, baru onzz. tapi tak kerap lah dlm 4 kali sbulan or kkdang lebih kkdang kurang. time tu mmg tak lekat baby then sy bincang ngn suami, kita cuba bersama setiap selang sehari lepas period smpai cycle lagi next period. Alhamdulillah next cycle tu dpt berita gembira👶🏻

dia ikut pada kesuburan juga , kalau period teratur senang nak plan untuk hamil tapi kalau ada masalah period tak teratur memang susah sikit puan saya dah 6tahun baru ada rezeki itupun dalam diam dah berisi tanpa pengetahuan saya sendiri .. sekarang, anak kedua alhamdullillah senang tapi samalah juga dia lewat 3 bulan lebih sebab period tak teratur

Sudah tentu ade peluang jika waktu bersama itu tepat pada waktunya, walaupun bersama sekali shj. Buat 2 atau 3 kali seminggu waktu subur tu hanya utk tingkatkan peluang je. Tapi ia boleh memenatkan bagi sstngah org. Utk dptkn masa yg plg tepat, gunala OPK (ovulation predictor kit) belajar cara penggunaanye, senang skit nak tengok

selalu bersama sblm subuh pkul 5 ke atas. klau agresif blh dua kli shri. mlm gn pg sblm subuh. insya Allah akan peknen cpt. jgn lupa jaga pemakanan dan keshtn jgk. senaman, mknan dn elakkan /larang laki kerap merokok. mkn acid folid. klau nk lg extreme.. mkn supliment nectar berry aloe vera forever gn jamu madu wawa zainal.

jam 4 subuh hingga 7 pagi waktu subur suami masa tu ok kot klau nak usaha dpat kan zuriat.... insyaallah dengan izin Allah sbb masa2x tu sperm lelaki sihat dan berkualiti... bnyakan membaca tentang masa2x kesuburan dn amal semoga rezeki sis dipermudah amin 🤗

Saya pun 8 bulan kerap bersama demi satu zuriat. Tapi saya ada baca doktor kat facebook dan tiktok, waktu suami subur adalah waktu sejuk. Saya pun period tak teratur, berat badan pun nak ke obes dah. Alhamdulillah ada rezeki.

Masa saya boleh dikatakan hari hari , tapi tak lekat juga, lepastu ada org cakap buat diwaktu subuh haa saya pun cuba lah lepastu jangan miss acid folic alhamdulilah tak lama mcmtu lekat sis 😍

ikut la kalau larat, 2-3kali seminggu ke. bab peluang tuh, bole jadi dpt kalau kata da mmg rezeki tuh. sbb saya dulu pun taktau pregnant. tambah period tak stabil. so nak ikut cara tuh pun susah.

sy kerap bersama suami lepas hbes period , sedar² sbulan xdtg period tau² da pregnant . tpi before tu bru nikah 2 3 hri bersama then terus mai period , lpas hbes period layan blek 😅