20w keluar darah selepas bersama suami

Maaf bertanya soalan agak private tpi sye risau. Preggy 20w dah, bru check up and doc kata baby ok tpi smlm sye bersama suami & selepas selasai mse tgh lap2 berdarah cmpur lendir. Patutkah sye risau? Atau ke klinik? Baby dh besar kan, risiko gugur sudah tiada kan? #firstbaby #ingintahu

7 Các câu trả lời

Risiko gugur tetap ada sampai beranak dear. Tapi tak panggil gugur la. Mungkin baby akan meninggal dalam perut/ terpaksa lahirkan baby premature/ lahirkan baby yang meninggal. Any bleeding after sex/ bukan sebab sec ke, mesti jumpa dr. Jangan ambil mudah ya. Pergi jumpa dr secepat mungkin

mungkin ada cedera kat bahagian vagina .. luka sikit ke.. sebab masa 20 weeks nih kita ibu mengandung nih takde mood nak bersama jadi kemungkinan awak kering masa nak insert suami awak punye tuh .. bole jadi luka kat vagina je ..

mgkin ada luka kt vagina.. pasal gugur tu..risiko ttp ada d pnggil gugur lewat sblm 28 minggu x silap sy.klau awk nk lbh pasti or ragu2 refer doc

insyaAllah sy rasa bukan ancaman gugur. Masa mengandung servix kita jd lembut jd bila bersama ada possibility boleh luka.

1y trước

Sebaiknya terus ke emergency.

Yes. Kena pergi klinik. Selagi kita belum bersalin, selagi tu risiko gugur tetap ada. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

better terus ke PAC hospital. walaupun setitik darah turun

Pergi emergency terus sis