breast pump

maaf bertanya , ada tak sape sape yang ada breast pump yang dah tak guna ? saya nak beli tapi tak mampu . duit yang ada sekarang cukup cukup untuk beli lauk pantang . saya tengah pantang hari ke 4 . dalam ward haritu saya takde susu tapi terpaksa bagi juga dekat baby sampai luka nipple kiri kanan . sekarang dah ada susu tapi takle nak df sebab sakit nipple luka . saya bengkak susu tahap berketul bawah ketiak . baby lapar tapi saya tak mampu nak beli fm . harap ada yang sudi tolong , kalau takde takpe tak perlu kecam saya . terima kasih ☺️#pleasehelp #firstbaby #singlemom

1 Trả lời

boleh marmet sis. dlm pantang x digalakkan utk pump, melainkan awk decide nak jadi epmom terus. sbb bila pump dlm pantang, akan jadi oversupply, lagi cepat bengkak susu lps ni kalau xde df or pump. urut bahagian yg berketul tu dan marmet.