adakah sy pregnant?

lepas bersalin sy datang period ketika anak umur 10bulan (menyusu badan) lepas tu period kembali teratur dalam kitaran 45hari selama 3 bulan. cumanya bulan ni period sy tak datang2 lewat seminggu. kami merancang sendiri. ada bersama tp sehari selepas waktu subur kalau ikut dlm app. ada cek upt waktu lewat period 4hari tp negative. perlu cek lg skali after 2 week? atau mmg period tak teratur? anak masih meyusu badan (1tahun 4bulan)

1 Trả lời

yes perlu. sbb klau dh pernah bersalin anak 1st, kdg2 kot bersama sehari lps hari subur pun possibility utk lekat sgt tggi. sbb sy dh kena mcm ni. anak 1st elok boleh rancang. anak 2nd terbabas n dh selamat bersalin dah bulan 6 aritu. thn lps bersalin bulan 2 huhu. perlu check lg skli. n ikutkan period sis x teratur sbnrnya tu. sbb period yg teratur kitaran dia maksimum 35 hari je. 45 hari tu lebih sgt dh tu. tp klau stiap bulan mmg konfem period then itu teratur wpun tarikh 1st day period bergerak2 or x sama. pape check ye. n lps ni nk selamat buang luar jelah pesan kt suami