Pad maternity

lepas bersalin berapa hari darah nifas keluar banyak ? Sy nak pakai pad pampers tu agak’ perlu sedia berapa pcs ? #firstmom

7 Các câu trả lời

ikut ibu2 jugak sis rsenya .. mcm sy darah byk kluar 2mggu pertama je, ke x smpai dh 2mggu .. lupa .. pad maternity sy pkai pureen, beli yg 20pcs mmg ckup utk time darah byk kluar .. lembut pun lembut pad tuu xde sakit dkt luka jahitan .. lepas sy tgk darah dh start sikitt, sy pkai pad biasa je yg overnight..

5mo trước

@liyn, saya tak basuh. Boleh refer pencerahan daripada mufti. Harap membantu https://www.muftiwp.gov.my/ms/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/2413-al-kafi-743-hukum-membasuh-tuala-wanita-sebelum-dibuang

saya akan datang ni nak try pakai brand sally. sebab dah la saya beli pad, lepas tu beli seluar pakai buang. banyak membuang. 1st bersalin dulu banyak pakai pads. so better sediakan banyak. kalau ada lebihan boleh buat bila period biasa untuk tidur.

4mo trước

setuju. kalau beli banyak pun Masih boleh pakai nanti.

kalau saya, saya suggest sediakan untuk dalam masa seminggu macamtu. then tukar ke overnight pad. even for one week pun, setiap kali k*ncing kena tukar.

ikut orang jugak puan, ada jenis banyak Dan lama, ada jenis sekejap ja. saya pakai ja pad overnight tu xde pakai maternity pad pun.

Saya pakai masa kat hospital je, 3H2M. Itu pun sebab hospital yang sediakan. Balik rumah saya pakai pad biasa yang overnight