hai momies, nak tanya. kalau baby 4m berak hanya satu kali dlm satu hari tu normal ke tak ye?

lagi satu my baby kuat minum susu badan, tapi susu badan saya kurang. macam mana nak tambah susu badan?

4 Các câu trả lời

Berak sehari sekali itu normal.bak kata DR.. xada apa nk dbersihkan dlm pencernaan baby. . Susu kurang mcmmna sis tahu?? Sis tgk baby tgh isap2 pastu lepas2 pastu isap balik ya?? Pastu baby mcm ngamuk klau rasa dia mcm xpuas mimum mcm tu ker?? Or sis tahu mcm sis dh pum tp xdpt bnyak??

4y trước

Try bg susu lain lak.mana tahu ada yg serasi. 1st masa sy mula2 nk bg ank susu tepung sy dh niat dh.. alhamdullilah baby ok. Isau dia kurang susu nt tumbesaran dia merosot kan.xpe sbgai ibu. Kita akn usaha yg baik. Jnji ank da rasa susu badan sejak dia lahir alhamdullilah kan sis..

Normal kalau susu badan. Baby minum berapa oz? Mana tahu susu kurang?

4y trước

Perut baby kecik je. My baby dah 5bulan till now 2.5oz je. Apa yang awak dapat tu, itulah demand baby

macam mana tahu susu kurang?

4y trước

maaf sis. pada saya bukan mcm tu nak tau susu kurang ke tak. sis jangan buat diri sis stress. susu anak ni kita boleh tau cukup atau tak melalui wet diapers anak. kencing berak anak. and berat dia naik setiap bulan. sis directfeed anak je kan. lebih senang. feed on demand. mcm saya berkerja. anak saya minum kat taska 18 oz je sehari utk 12 jam, per feed 3 oz. sebab saya pam kt ofis dapat 15 oz mcm tu je. memang struggle nak cukupkan demand anak. tapi so far mencukupi untuk dia. mindset kena positive yaaa sis. sentiasa fikir susu tu sentiasa cukup untuk anak. sis kerapkan penyusuan especially waktu malam. nanti dia akan naikkan supply susu sis. breastfeed ni all about supply and demand.

Normal 2 sis