gugur masa bulan 5 this year and alhamdulillah im pregnant again!

hi ladies! nak tanya patut ke i ambil duphaston sebab before ni pernah gugur ? harini i dah 4weeks 4days something . i trauma and phobia sikit sebab im afraid the same thing could happen again .#firstmom

2 Các câu trả lời

normal kalau masih fobia 🤗 saya keguguran masa 2/2/22 . pastu period sekali and lepas tu pregnant semula . now dah trimester 2, alhamdulillah. saya macam sis jugak . nak consume duphaston sebab risau , overthinking dll 😂 tapi bila fikir semula, perlu dapatkan nasihat doktor tapi saya tak dapatkan nasihat doktor pun. saya siap beli tapi tak pernah sentuh. sebab saya nak prepared jadikan stock incase lah ada turun darah / spotting lg. untuk apa apa jenis ubat , better dapatkan nasihat doktor dulu ya 🤗 banyakkan bedrest 🤗 kurangkan berjalan, kurangkan buat kerja, jaga makan . make sure makan asid folik tiap hari. jangan risau, percaya dengan perancangan Allah ❤️

2y trước

baik and thankyou sis! ❤️ it really helps me a lot . i doakan semoga sis and baby sentiasa sihat dan dalam keadaan baik aamiin 🤲🏻

Saya pun keguguran juga. Utk kehamilan kali ini, saya mintak consult dari doktor. Memang doc ada sarankan ambik dupaston. Saya consume, alhamdulilah. Semua okay :)