Dkt hosptl gov xde offer gas ke masa dkt labour room tgh menahan sakit tu?

Kwn saya dlu di offer epidural masa bersalin normal.. yg offer tu dia pkai bju koperat dok pusing² dkt labour room tnya sapa yg nk.. Time saya xde plak org dtg tnya sbb sy bersalin dlu 2pg.. kwn saya tu bersalin tghari.. Adik saya bersalin swasta dpt gas yg kasi khayal tu utk kurangkn sakit.. Ko la hsptl gov pun ade offer gas.. Mklum la 7thn da x bersalin, x tau prosedur hsptl gov skrg mcm mna.. Saya dlu induce drip 2 beg. Sakit nya Subhanallah. 2ptg masuk labour room 2pg bru bersalin. Induce drip tu bg kuatkn contraction. Sbb saya kne pksa bersalin 38w.. Smpai da nk tolak czer da nasib bby kuar.. Kali ni pun kne serah diri 38w nnti.. Kot la ada option utk kurangkn sakit contraction tu.. Sbb mase serah diri nnti doc bgtau mmg kne induce.. Seriau rasa nk hadap sakit tu..

20 Các câu trả lời

Selalunya ada gas entonox je di labor room. Puan boleh minta jika sakit kuat. Untuk epidural, bergantung di hospital mana. Ada hospital offer epidural 24jam, ada yang weekdays dan siang sahaja. Kena tanya pihak hospital terbabit ya.

sy anak first dia offer amik epi tp sy x nkm..sy amik gas...kurang sikit sakit tpi mamai...induce drip sbb gdm...yg bersalin kedua overdue kne induce ubt...sakit dlm sejam dah bersalin... alhamdulilah

sy gov hospital.. masa nak jahit doc bg gas.. tp sy rsa xde pon beza..sama jew rsa sakit tu hahaha. xde pulak lalok🤣. mgkin brcampur2 rsa time tu hahaha

sy bersalin hosp gov dh msuk lb tu dia dh siap² letak gas dkt tepi..tp sy sedut mse jahit je, tu pun 3 kli sedut.. sbb jahit xde rse apa.

Sye bsalin swasta, memg x di offer ape2 mgkin sbb skejap je da bsalin.. kwn sye bsalin gov, yes dyirg offer gas ..

Saya 2 kali bersalin swasta, takde offer gas pun. Kawan saya bersalin gov dorang offer.

11mo trước

ohhh. tq jawab soalan saya sis

Kuatnya sis sampai 2 beg induce drip masuk, saya 1 beg pon dah macam kena sembelih rasa 🥺

10mo trước

ni tak rela sis.. Masa bag pertama nak habis saya punya la suka.. waktu tu jam 8-9mlm. Saya siap pgil nurse bgtau da habis.. Legaaaaa... Skali dia bwk dtg lg satu beg.. Allah. Klu tau saya mmg x bgtau hahaha igt kan 1 je kene.. Beg ke 2 dr kol 9mlm smpai 2pagi bru bersalin.. 12 jam total tahan sakit dgn induce drip tu.. Rasa muka pun d a x rupa org. Tudung ntah ke mana masa tu..

sy hsptl gov dia offer msuk ubat tahan skit je..induce drip air jgk..

Gas ke epidural ke injection ke smua ada di gov. Mintak

11mo trước

ooh da bole request ye skrg. Maklum la lama sgt x bersalin.. Dlu sakit tanggung sendiri..

hospital gov ada beri gas