Gatal mengenyam, bantuuuu

Kulit makin sensitif, tiba2 naik gegata seluruh bdn, ape patut buat..dah blank rasa nak menggaru je ni, 1st time kene time preggy dah nak hujung2 ni..35w minggu ni..makin menjadi2 rosak kulit. Pkai losyen dah..klau g farmasi ubat ape sesuai..#seriusnanya #pleasehelp

Gatal mengenyam, bantuuuu
7 Các câu trả lời

sya kena msa trim ke 2 hari tu. gatal minta ampun. Sy beli ubat d farmasi yg ibu pregg blh makn. dos rendah. ubat slesma. tp jnis yg x mngantuk. farmasi bagi yg tu. hbis ja trim 2 ok da. gatal² hilang sndiri. tp tinggal parut yg kita Garu smpai Luka tu. jadi 1 Hal kena hilangkan pula

normal , sye pon mcm tu, pakai losyen ape pon x menjadi last skli layan kn aje gatal tu ,,, demi bby dlm perut nnty dh kluar bru pikir nk hlgkn parut mcm mne plk 😂😂😂

sama la kita ..tiber kulit jadi allergik ..dah satu keje nak gatal nak garu je ,saya sapu calamine lotion sis ..bedak gatal pun saya sapu ..asal gatal tu reda sekejap

kalau pergi farmasi minta dia tengok jenis gatal tu nanti dia akan recommend ubat yg sesuai

Sama la kita sis. Habis naik satu badan. Dah hujung2 trimester baru jadi ni…

Samaaa laa!!!!! Habis 2nd tri terus hilang

samaaa