Due bulan 12 dah bersalin ke ?

Korang due berapa hb 12? Sy 26/12 takde tanda2 lagi ni 😂#firstmom

42 Các câu trả lời

Hi mommy, Sy due date 2/12… langsung keluar takde sblom tu… dktor KK suruh diri sblom due date sbb ade DGM… then serah diri 30/11, bile dah sampai sane dktor hospital ckp dgn dtg awal tapi disebabkan dah dtg takkan nak balik plak kan… so, dia org masukkan wad la jgk 30/11 tu… tapi pukul 9 malam baru start contraction… 1/12 pukul 2 pagi contraction dah start sakit tiap2 10minit… bile check dah 3cm… pagi pukul 7.30 tu dah bukak 5cm dah terus bawak LR… Alhamdulillah dah selamat bersalin secara czer pukul 9.40 sbb ade sikit komplikasi…

Due 12/12 , alhamdulillah dah bersalin normal lepas 2x induce pda 29/11 ritu .. induce sbb scan baby kecik tp kuar alhamdulillah 2.45kg .. skrg ulang alik KK sbb kuning, ibu ibu carilah ilmu pasal kuning baby , standby pam wlau manual n murah, milkbooster tu n bnykkan zikir semasa sakit .. praktis cara pernafasan

9mo trước

Last scan checkup d luar katanya 2.3kg then masa d wad doktor scan ckp more than 2.5kg , masa d LB doc pgg perut ckp x lebih 2.5kg , kuar 2.45kg🤣

sy 12/12...perut da start skit ckit2..pinggang pun da skit..da rse nyeri miss v...keputihan pun da kuo..bnyk..tdo mlm pun da xslesa..smoga due yg bln 12,semua dipermudahkan bersalin...termsuk la sy...😊

10mo trước

belom lg...

sy sakit sngt bahagian pinggang 2/3 hari dah. semalan g hospital rupanya dah ada bukaan 1cm. nurse marah² knp tak dtng hospital awal dah tahu sakit😅 mslhnya sy xde tanda-tanda nak bersalin lagi. nak² anak first kan mana kita tahu. tp Dr bagi balik dulu memandangkan baru 1cm bukaan kan

Wahh bestnya baca comment mommy semua 🫶🏻 sy baca tapi takdan nk balas satu2 hehe , alhamdullilah untuk yang dah selamat bersalin and selamat berpantang 😍 doakan geng kami jgk ya yang tgh tunggu nk bersalin ni 🤭

Saya kadang je rasa2 sengugut, tapi still boleh jalan2 lagi. Baby da engage dekat laluan, nurse kata tunggu masa je, nyeri2 dekat jalan keluar, nak bangun pon da susah 🤣🤣. Due 24/12. Sabar la menunggu sis

alhamdulillah sy due 23/12 , dh selamat mlahirkn bby boy pd hri ini . sy doakan korang semua dipermudahkan sgala urusan bersalin . aamiin ya allah . bykkan brdoa dan berzikir 🙂 #firstmom

9mo trước

sy rsa perut mngeras je . sy p hosp then doc cek jalan dah buka 3cm (4/12).and warded esok (5/12) cek bkak jln 5cm terus masuk lr pkul 12tgahari then pkul 2.40pm bersalin . alhmdulillah selamat smuanya dan mudah urusan ☺️

Due 5/12 selamat bersalin 14/11..perut mengeras jek skli ada appt doc check jln dah 4cm..lpas tu xde rasa sakit lngsung smpai lah pecah ketuban bru rasa sakit sikit2..btol rasa sakit bila dah 8cm

9mo trước

4cm dah warded tp xde contraction..10 pg msuk LB pkul 12 msuk drip sbb xde contraction..pkul 2 lbih dah 8 cm..selamat bersalin pkul 3.05

saya 25/12 sama juga.. tapi 13/12 dr dah jadual kan masuk ward sebp ibu berisiko utk mengandung. Saya pesakit mental. Good Luck semua Mummy.. semoga kita dan baby selamat dan baik² semuanya

sy due 25/12 sis,kwn sy 2 org tgh bulan 15/12 tp dk brsalin ,sorg 30/11 dgn 5/11 .. semoga dipermudahkan Segala urusan bersalin kita semua ,amiin Ya Rabbal alamiin i❤️❤️❤️