Mommy nak tnya

Korang ada mslh sembelit x ? Mcm mna korang atasi yerr ? Bole share x

9 Các câu trả lời

ha'aa kan x selesa, sya berjam-ii dlm tnds. sedihhhh. nak teran kang lain yg kluar . sya balik-ii ckp ksian anak mama trpksa teran taik ni . sya kdng sembelit smpaikan kencing sya hujung-ii ni nak kluar buka sluar kencing xnak kluar. sya nak kluar air mata ni kadanggg.

saya ada consume prebiotics, tu mmg utk lawaskan membuang. selalu kalau sembelit teruk, kerap indigestion mmg dr akan bg prebiotics. kalau nak try cara tradisional boleh consume minyak kelapa dara, tu mmg berkesan & terus lancar😂😂

Saya makan byk buah oren , air kosong dan wktu nk membuang tu, jgn teran. Main nafas ja . Tarikkk, dn lepas slow2 . Nnti njis pon akan auto turun ..

sama. ketika mengandung dan lepas bersalin pun still sembelit. kalau saya, just mkn buah oren dan minum air ksong je. tp atas orang juga la

bykkn mnum air masak, makan buah pisang dan buah oren...insya allah lncar nti klu mbuang...sya bru2 ni kena sembelit....mmg xselesa....

Makan bnyk sayur dan buah. Bnyk jugak minum air kosong. Inshaallah mudah membuang. Bahaya kalau sembelit lama2 risau jd buasir pulak

Sy setiap kali makan vitamin iron malam.. esok pagi mesti membuang.. kalau xmakan je susah berak..

makan betik yg dah masak (jgn yg muda). Bantu lawas

mkn bnyk syur n minum air putih sis