Pakai braces semasa menyusu

Hi klau saya pkai braces time saya menyusu baby boleh ke? Takot kalau pakai braces tu sakit effect kepada susu pulak 😅 sbb saya direct feed#firstbaby #firstmom #firstmom #firstbaby

4 Các câu trả lời

Boleh je pakai, cuma wktu mula2 pakai tu tersiksa sikit dlm 2-3 minggu. Sbb gigi akan tertarik jd sakit n mkn auto kurang especially yg kena kunyah. Saya pakai dulu mkn bubur, cicah bahulu dgn susu, biskut kasi betul2 dh lembik. Mmg jd lapar, tp tk bole mkn sbb nk kunyah sakit. Cuma saya pakai waktu sebelum pregnant la. Sbb tu ada org boleh turun berat badan wktu pakai braces, nk mkn sakit 🤣

2y trước

Hehhe tulah saya pakai esok dh buat appt. Risau sakit tu tk terlayan suami dengan baby😂😂😂 harap harap lah saya dpt tahan sakit ngiluu tu

bg sy yg dh pkai sblum kwen. mmng tk selesa + sakit . hanya blh mkn bubur sahaja utk seminggu mcm tu. nasi yg lmbut tu tk blh kunyah rsa keras 😂msa hri prtma pkai pergi klinik ckp nk buka blik doc tk bg dh 😂 dia kata dh pkai tk blh buka. trus rsa myesal . now dh 3 tahun tk buka2 lg huhu

Takda kena mengena pun dgn susu

boleh