baby sembelit

hi , kenapa ya baby 8 bulan masih sembelit walaupun dh bg makan yg cukup dgn ada protein, karbo dan serat. buah pun kerap bagi selepas makan. tapi baby masih sembelit. baby full bf. ada kena mengena dgn susu saya atau cara masakan makanan babyy tu?

4 Các câu trả lời

Tengok pemakanan. Mungkin ada yang tak sesuai dengan baby? Check takut terbagi 2 jenis karbo (yang kita ingat dia sayur padahal sebenarnya dia kategori karbo). Air masak minum berapa oz sehari? Boleh join group Happy Baby Food Malaysia (HBFM) kat facebook, kat situ banyak info utk elakkan makanan boleh menyebabkan sembelit. Kalau sembelit terlalu kerap atau berhari2, kena jumpa dr ya!

2mo trước

Salam, maaf saya baru bukak TAP. Untuk pemakanan HBFM ada di fb sahaja huhu. Saya ada tahu 1 group ws utk ibu2 mengandung/ada baby. Boleh tanya/share ilmu apa apa dalam tu. Kalau berminat boleh drop no phone

Anak sy sblm ni mcm ni, Jumpa Dr, dia masih dlm fasa utk sesuai mknan dgn perut baby..Dr suggest bg buah betik..dan air secukupnya..skrg Baby sy da okay..tp masih monitor pembuangan dia sb menu hari2 tak sama..

4mo trước

Xder anggaran pun awk..sy biasa beri anak by step..mula2 bg 1-2 cube kecil potongan buah yg jual kat kedai..lpas tu tambah satu ke dua cube ..berapa kali tu tak tentu, kdg2 bagi before beeakfast skali, before dinner skali, kdg2 terlebih, snacking pun bg betik.bagi betik yg betul2 masak yea..

Bagi carrot & brocolli dlm satu menu ke?

4mo trước

tak awak, saya tak pernah lagi letak dua2 sayur tu sekali.

sis dah try bg buah naga?

5mo trước

dah awak, mmg buah tu je saya bagi sebagai snek